Volodja Balžalorsky

Violinist Volodja Balžalorsky je za svoje umetniško delovanje prejel več mednarodnih nagrad kot so Independent Music Award, Independent Vox Pop Music Award, Hollywood Music in Media Award 2009, Inland Empire Music Award, Ontario Independent Music Award-Best International Artist 2007. Je tudi dobitnik Bettetove nagrade za leto 2006, ter dobitnik Specialne nagrade organizaciskega glasbenega komiteja mednarodnega tekmovanja na Kanarskih otokih v Tenerifah – The Canary Islands International Song Contest7th Edition – 2007, v kategoriji Interpretacija- instrumentalno: nagrada za najbolšo interpretacijo z izvedbo sonate Cesarja Francka v A Duru v Duu s pianistom Hinkom Haasom. Volodja Balžalorsky je tudi nominiran za The Los Angeles Music Award 2007-Classical.

Volodja Balžalorsky doma in v tujini nastopa kot solist in komorni glasbenik.

S številnimi koncerti in snemanji za različne radijske in TV postaje v Evropi in ZDA, si je Volodja Balžalorsky ustvaril sloves violinista izbrušene tehnike, bogatega tona in prefinjene muzikalnosti.

Redno nastopa na mednarodnih festivalih v Bruslju, Kremsu, Bologni, Trapaniju, Ljubljani, Benetkah, Aberystwythu, Kromerižu itd.

V sezoni 2005-2006 je tudi dvakrat nastopil v Carnegie Hall v New Yorku in sicer v okviru mednarodnega koncetnega cikla A Universal Affair.

Volodja Balžalorsky na spletu:

Spletna stran: www.balzalorsky.net

YouTube: www.youtube.com/volodjabalzalorsky

Volodja Balžalorsky – Spotify